Benke Laci bácsi szerint, így készül a tökéletes húsleves, ez a titka
Laci bácsi szerint ettől igazán finom a húsleves.
A magyar konyha mestere
A lajosmizsei születésű Benke László, mindenki Laci bácsija, négyszeres szakácsolimpiai bajnok mesterszakács és mestercukrász 2019. június 7-én hunyt el. A sztárséf egy sor remek, saját maga által fejlesztett receptet hagyott az utókor számára, melyeket felhasználva a legegyszerűbb ételekből is pazar fogások készíthetőek el. Laci bácsi húslevese hét nyelven beszél, éppen ezért megnéztük, miben áll a titka.
Ez a titok
Benke Laci bácsi a húsleveshez mindig gyöngytyúkot használt. A fogás igen kiadós volt, mert bőséggel tett bele csigatésztát is. A zöldségekből is sokat felhasznált: zellerszárat, fehérrépát, sárgarépát, fél paprikát, karalábét, vöröshagymát is tett a levesbe, hogy fokozza ízvilágát. A karfiolt, zöldborsót és a paradicsomot csak később tette be főni, így minden levesbetét egyszerre lett tökéletes. Laci bácsi ráadásul egy házi paradicsomszószt is készített a leveshez, ami különösen pikánssá tette. A habot mindig szorgosan leszedte és le is szűrte a végén a levest.
Zöldséges húsgombócleves
A receptért kattints ide vagy a képre!
Tárkonyos csirkeragu leves
A receptért kattints ide vagy a képre!