Citromkrémes villámgyors fánkocskák, nem kell keleszteni, a tésztát csak kikeverjük és süthetjük is
Nagymama olyan finoman tudta elkészíteni.
Nagyon szeretjük a fánkot, de nincs mindig idő arra, hogy dagasszunk és kelesszünk, ilyenkor jön jól ez a csodás és gyors recept. Elképesztően finom és tényleg nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
- 2,5 bögre liszt (2,5 dl).
- 2 tojás,
- 1 sütőpor ,
- 300 gr tejföl vagy joghurt,
- 3-4 kanál cukor (vanília),
- csipet só.
Elkészítés:
Simára keverjük, majd nem túl forró olajban, kanállal szaggatva vigyázva hogy ne tegyük zsúfoltan, mert sülés közben meg duzzadnak, és ha van elég hely meg is fordulnak maguktól.
A citromkrémhez:
2 citrom leve és reszelt héja, 2 tojás, 4 dkg vaj, 10 dkg cukor.
A vajat félig megolvasztjuk, adjuk hozzá a többi hozzávalót is majd gözőn krémesre főzzük. Megtöltjük vele a fánkocskák üreges belsejét. Jó étvágyat hozzá.
Rozália Faragó receptje!