Citromos mennyei szelet, isteni krémes finomság, ha valami csodás sütit szeretnél!
Bármikor jó lehet A recept, ha vendégek érkeztek.
Ünnepi alkalmakra is érdemes elkészíteni, mert finom és nagyon hamar el lehet készíteni!
HOZZÁVALÓK
- Tészta :
- 38 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 tk szárított citromhéj
- 7,5 dkg hideg vaj
- 2 db egész tojás
- 70 ml tej
- Krém :
- 7,5 dl tej
- 3 csomag vanília pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 1 citrom leve
- Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
ELKÉSZÍTÉS
A krémmel kezdek… A tejben a cukorral megfőzöm a pudingokat. A vajjal habosra keverem a kissé meghűlt pudingot. Végül a citrom levét is beledolgozom. Betöltésig gyakran megkeverem. Ezt akár robotgéppel is lehet.
A tésztához a lisztben elkeverem a száraz hozzávalókat, majd elmorzsolom benne a hideg vajat. Hozzáadom a tojásokat, a tejet és egynemű tésztává gyúrom. Az elkészült tésztát négy egyenlő részre osztom és kb 20×30 cm-es lapokat nyújtok sütőpapíron.
Tepsi hátuljára helyezem papírral együtt a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, kb 10 perc alatt világosra sütöm.
Amíg a lapok meghűlnek a mázat is elkészítem. A porcukrot megszitálom és a citrom levével alaposan elkeverem. A krémet három részre osztom és betöltöm a lapokat. A tetejét bevonom a mázzal. Hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap remekül szeletelhetővé.
Éva Domonicsné Nagy receptje
—De jól néz ki!
—Megsütöttem! Isteni finom, nagyon jó recept!!!
—Kedvencem!!!