Ízléstár

Ízléstár

Természet

Csak pár cseppnyi kell ebből és muskátlid örökké hálás neked – tuti kertésztipp

A muskátli igen dekoratív tud lenne, ha virágokban pompázik. Mutatunk egy tippet, amelyben biztosan segít, hogy csodás muskátlikkal díszítsd ablakod…

Vehetsz különböző tápoldatokat, de léteznek még jobb csináld magad módszerek is, amiket érdemes alkalmazni.

Szebb és több virágot szeretnél?

Egy csepp jódoldatot tegyél 1 liter vízbe és 50 ml-t önts belőle minden virág cserepébe. Ne önts rá többet, mert az már megárt a növénynek. Havonta egyszer elég ezt a módszert alkalmazni és a muskátli gyönyörűen ontja majd a virágait.

Ápold így a növényt

– Ha tönkremennek a levelei: ha a levelek szélei sárgulnak meg, akkor nem kapott elég vizet, ha az egész levél megsárgul és leesik, akkor túlöntözted.
– Ha a gyökérhez közeli levelek esnek le, akkor nem kap elég fényt.
– Nyáron a szobában levő muskátlit is jobb kitenni a szabadba, akár az ablakpárkányra, sokkal több virágot hoz. Miután kiteszed előfordulhat, hogy kicsit betegnek fog tűnni, de ne ijed meg, pár nap alatt magához tér.
– Ha túl sok napot kap, a muskátli leveleinek a színe megváltozik, ez nem betegség, olyan mintha “lesülne”.
– A muskátlit kint tarthatod a szabadban, majdnem télig. Amikor a hőmérséklet +2 fok körüli kint, akkor újra be kell vinni a szobába, de ne a fűtés közelébe. A téli időszakban a muskátli számára a +10 fok ideális. Ha nem szeretnéd, hogy a téli időben elveszítse a virágait, akkor vidd be a lakásba, míg kint is meleg a hőmérséklet és folyamatosan szoktasd a benti meleghez. Mert ha hirtelen a hidegből a melegbe kerül, akkor általában lehullanak a virágai.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

Forrás:

http://fejezet.com/csak-egy-csepp-a-muskatlidra-viragozonnel-jutalmazza-meg-a-noveny-a-gondoskodast-64137?fb_comment_id=1312603365443352_1372592336111121#f193ac2b0199ecc