Csengeri joghurtos kifli, puha, foszlós és sose tudjuk megunni
Mi nagyon szeretjük… sokszor sütjük.
A megszokott pogácsák helyett valami finomabbat sütnél? Próbáld ki ezt a receptet!
HOZZÁVALÓK
- 1 teáskanál só
- 1 dl tej
- 5 dkg trappista sajt
- 7,5 dkg margarin
- ½ dl étolaj
- 1 db tojás
- 1 csg szárított élesztő
- 1 pohár natúr joghurt (150 grammos)
- 35 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojást felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet az élesztőt, joghurtot, tojást, étolajat összekeverjük és a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk. Fél órát pihentetjük.
A tésztát 4 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk. A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk. A lapot 12 cikkre vágtam.
A szélesebb felével kezdve feltekerjük,a félre tett felvert tojással lekenjük,a tetejére reszelt sajtot szórunk. 180 fokon 20 percig sütjük.
Vass Lászlóné Edit receptje
—Ma ki is próbáltam! Nagyon finom lett!
Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»
73MentésKategória: Beküldött recept, Kelt tészták, pogácsa | Címke: élesztő, étolaj, joghurt, liszt, margarin, sajt, tej, tojás | Publikálta: nagyi | Közvetlen link a könyvjelzőbe.