Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Csengeri joghurtos kifli, puha, foszlós és sose tudjuk megunni

Mi nagyon szeretjük… sokszor sütjük.

A megszokott pogácsák helyett valami finomabbat sütnél? Próbáld ki ezt a receptet!

HOZZÁVALÓK

  • 1 teáskanál só
  • 1 dl tej
  • 5 dkg trappista sajt
  • 7,5 dkg margarin
  • ½ dl étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 csg szárított élesztő
  • 1 pohár natúr joghurt (150 grammos)
  • 35 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojást felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet az élesztőt, joghurtot, tojást, étolajat összekeverjük és a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk. Fél órát pihentetjük.

A tésztát 4 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk. A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk. A lapot 12 cikkre vágtam.

A szélesebb felével kezdve feltekerjük,a félre tett felvert tojással lekenjük,a tetejére reszelt sajtot szórunk. 180 fokon 20 percig sütjük.

Vass Lászlóné Edit‎ receptje

—Ma ki is próbáltam! Nagyon finom lett! 

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás

73MentésKategória: Beküldött receptKelt tésztákpogácsa | Címke: élesztőétolajjoghurtlisztmargarinsajttejtojás | Publikálta: nagyi | Közvetlen link a könyvjelzőbe.