Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Csoda krémes recept… egyszerűbb mint gondolnád és mennyeien finom

Egyszerű és nagyon finom.

Elkészítése:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, vaníliát és a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük, majd a tejjel lazítjuk.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz öntjük a tejes keveréket óvatosan és széles mozdulatokkal összedolgozzuk az egészet.

A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük és kb 50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.

Ha teljesen kihűlt akkor szeletelve tálaljuk. Tetejére porcukrot szórhatunk.

Nézd meg videón is:

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 150 g kristálycukor
  • 125 g olvasztott vaj
  • 115 g liszt
  • 500 ml langyos tej
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 teáskanál vaníliakivonat )