Csoda krémes recept… egyszerűbb mint gondolnád és mennyeien finom
Egyszerű és nagyon finom.
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, vaníliát és a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük, majd a tejjel lazítjuk.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz öntjük a tejes keveréket óvatosan és széles mozdulatokkal összedolgozzuk az egészet.
A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük és kb 50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Ha teljesen kihűlt akkor szeletelve tálaljuk. Tetejére porcukrot szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g kristálycukor
- 125 g olvasztott vaj
- 115 g liszt
- 500 ml langyos tej
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 teáskanál vaníliakivonat )