Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Csodasajtos, ezzel a finomsággal biztosan elkápráztatod a vendégeidet!

Egy nagyon finom sajtos vendégváró sütemény.

A recept nem bonyolult, érdemes kipróbálni, mikor egy kis sajtos finomságot sütnél.

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • szezámmag

ELKÉSZÍTÉS

Az összeállított tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, formával kiszúrjuk.
Tepsibe tesszük és villával kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. Ha az összeállítás után lágy lesz a tészta a kéz melegétől, akkor érdemes hűvös helyre tenni

200 fokon világosra sütjük. Sokáig eláll! Nagyon finom érdemes duplázni Jó étvágyat!

Ildikó Némethné Tóth ‎receptjeIldikó Némethné Tóth: Bizony, nagyon finom, karácsonyra is ilyen készült! 

Mit süssünk? Süssün