Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Csodaszép és finom Albán krémes az ünnepi asztalra

Finom és nagyon szép sütemény.

Nagyon mutatós és finom! Előkelő helye van akár az ünnepi asztalon is

HOZZÁVALÓK:

A tésztához

  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 12 ek víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 4 ek cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 0.5 l tej
  • 7 db tojásfehérje
  • 1 csipet só

A tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

ELKÉSZÍTÉSE

Tészta: A tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk. A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.

Krém: A tejben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük. A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük.
Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 37 x 24 cm

Alban kremes

Beküldő: Alexandra

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»