Ízléstár

Ízléstár

Hírek

Csokikocka – régóta keresgéltem ilyen receptet, most végre megtaláltam, nagyon finom lett!

Nagy favorit lett ez a süti.

Bámulatos finomság, ha egyszer elkészíted, biztosan a család kedvence lesz, megéri kipróbálni!

 HOZZÁVALÓK

  • piskóta
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só,
  • a krémhez
  • 2 csomag vaníliás v csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 ek porcukor
  • 25 dkg vaj
  • csokikrém
  • 20 dkg ét tortabevonó
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg ráma maragrin
  • 2 ek olaj
  • 2 ek kakaópor

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ez sárga piskóta de ha kakaósat szeretnénk akkor a lisztből elveszünk 2 ek-al és pótoljuk kakaóporral

A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot A piskótát félbe vágjuk és megkenjük a krémmel Majd felkockázzuk
1 órára a fagyasztóba tesszük

Ezután csokiba mártjuk s díszítjük. A fagyasztóban 1 óra alatt megkeményedik majd egy saslikpálcikára szúrtam s kanállal locsoltam rá a csokit s egy másik pálcikával toltam le

Henrietta Németh-Szőke receptje

Erzsébet Pintér: Csoda szép cukrászdába a helye, ilyet még nem láttam ! Gratulálok !ízlésen van tálalva!

Eva Ardelean: Hú ez nagyon finom régóta keresem a receptet

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás