Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Diós párnácskák, ennek a receptnek nagy sikere van, nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom!

Más fajta töltelékkel is tölthető, de most mi dióval készítettük el.

Ha nem tudod mivel lepd meg a családod, próbáld ki ezt a jó kis receptet. Dióval és gesztenyével is nagyon finom, de a töltelék szinte a végtelenségig variálható.

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg ráma margarin
  • csip só,
  • 3-4 kanál tejföl,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 tojás sárgája
  • Töltelék
  • 1 tojás fehérje
  • 2 kanál cukorral habbá verni,
  • 20 dkg őrölt dió,
  • 1 citrom héjai
  • kanál kajszi lekvár
  • sülés után forrón vaníliás porcukor szórni.

ELKÉSZÍTÉSE:

A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék.
A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval, majd belefogatjuk a darált diót. A mákost is így készítjük el.
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral kb 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kiflire formázzuk.
Bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz. Készítettem már meggyes,túrós és gesztenyés töltelékkel is.

Panni Nagyné receptje

Panni Nagyné receptje

Katalin Boros: én is megsütöttem

Katalin Boros: az enyém Gesztenyés 

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás