Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Doboskocka: mondhatom, hogy ez egy igen fenséges sütemény

A krém nagyon finom. Nem lehet rá nemet mondani.

Az egyik kedvenc süteményem receptjét írom most le. Elkészítése egyszerű és nagyon finom!

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 vaníliáscukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1,5 dl tej
  • Krém
  • 8 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 30 dkg vajat (Ráma)
  • 3 dkg kakaópor
  • 25 dkg porcukor
  • egy rumaroma
  • tetejére
  • csokimáz

HOZZÁVALÓK

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-0045271904936959&output=html&h=150&slotname=9246097226&adk=1284349542&adf=1982880075&pi=t.ma~as.9246097226&w=598&fwrn=4&lmt=1677867743&rafmt=11&format=598×150&url=https%3A%2F%2Fegyszerugyorsreceptek.com%2Fdoboskocka-eviketol%2F&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTEwLjAuNTQ4MS4xNzgiLFtdLGZhbHNlLG51bGwsIjY0IixbWyJDaHJvbWl1bSIsIjExMC4wLjU0ODEuMTc4Il0sWyJOb3QgQShCcmFuZCIsIjI0LjAuMC4wIl0sWyJHb29nbGUgQ2hyb21lIiwiMTEwLjAuNTQ4MS4xNzgiXV0sZmFsc2Vd&dt=1677867739849&bpp=132&bdt=9169&idt=3712&shv=r20230301&mjsv=m202302220101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3Daba2de727befe3d2-2223d41b4bdb001f%3AT%3D1673722829%3ART%3D1673722829%3AS%3DALNI_MbgXiskUOhfesWEII9RMQZ4skqTtw&gpic=UID%3D00000ba258952fc3%3AT%3D1673722829%3ART%3D1677859167%3AS%3DALNI_MbhFCuxYZLOcKVUj8gEMlakqJcctw&prev_fmts=0x0&nras=1&correlator=4582414034614&frm=20&pv=1&ga_vid=254890296.1673722828&ga_sid=1677867741&ga_hid=1748754992&ga_fc=1&rplot=4&u_tz=60&u_his=1&u_h=768&u_w=1366&u_ah=728&u_aw=1366&u_cd=24&u_sd=1&dmc=4&adx=531&ady=1388&biw=1349&bih=600&scr_x=0&scr_y=0&eid=44759875%2C44759926%2C44759837%2C44777877%2C31072621%2C31072414&oid=2&pvsid=3678188868215775&tmod=1525692670&uas=0&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&fc=1920&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1366%2C0%2C1366%2C728%2C1366%2C600&vis=1&rsz=%7C%7CEebr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=128&bc=31&ifi=2&uci=a!2&btvi=1&fsb=1&xpc=MchspMOCLC&p=https%3A//egyszerugyorsreceptek.com&dtd=4136

A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
K r é m : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!).

Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.Tetejére c s o k i m á z kerül.

Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!

J ó é t v á g y a t !

„Évikétől”

—Elkészítettem múlt hét csütörtökön. Hagytam állni, hogy megpuhuljanak a lapok, és Isteni finom lett 🙂 Köszönöm!!! Most csináltam először.

Doboskocka

Anyukám süteményes füzetében margarinos-ként szerepel, nagyon finom, sokat sütötte kiskorunkban. Kiadós, nem lehet elrontani, gyors, bátran lehet vele próbálkozni

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás