Ecetes sajtos roppanós rúd, bármilyen alkalmon megállja a helyét!
Sós sajtos ropogós, mi nagyon szeretjük.
Kipróbáltuk ezt a receptet és már csak így készítjük, mert nagyon finom és roppanós, nem lehet megunni!
HOZZÁVALÓK:
- 35 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dkg friss élesztő
- 1 ek 10 %-os ecet
- 2 kk só
- 1 púpos ek tejföl
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg reszelt sajt
- A tetejére:
- 1 kisebb tojás felverve
- 10 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt elmorzsoljuk és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük folpacba csomagolva.
Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük. Sajttal megszórjuk. Derelye vágóval csíkokat vágunk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Fél órát hagyjuk kelni, majd 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Finom roppanós, sajt a tésztába, tetejére is. Nagyon finom sajtos, próbáljátok ki Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné Edit receptje
Margit Hajdinger: most meg tudnám enni
—Nagyon finom lett, már töbször is megsütöttem és tovább adtam a receptet több kolleganőmnek!