Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Egy finom tavaszváró süti, ráadásul igazi retró, mert a recept már több mint 30 éve megvan

Mennyei és finom igazi retro süti.

Árvácska:

3 lapot sütünk.  1 sárga, 1 rózsaszín, 1 barna lap.

1: sárga lap: 3 tojás, 3 kanál cukor, 1bő evőkanál liszt, 1 tk sütőpor, 1cs.vaníliás pudingpor.

2. tészta: ugyanaz, mint a sárgánál, csak 1 cs. puncs pudingporral készítjük.

2 őzgerincformában kivajazunk, lisztezünk, beleöntjük a tésztát és megsütjük.

3, barna lap: 6 tojás, 6 kanál cukor, 2 cs csokoládés pudingpor, 1 evőkanál liszt 1/2cs sütőpor. Sütőpapírral bélelt 32×38 cm – és tepsiben megsütjük, majd, ha kihűlt feltekerjűk konyharuhán.

Krém: 2cs.vanília pudingot 6 dl tejben megfőzünk, kihűtjük.

30 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral. Összekeverjük a kihűlt pudinggal, megfelezzük. Egyik marad fehér, a másikba 2 kanál kakaót keverünk. A sárga és rózsaszin tésztát hosszában kétfelé vágjuk, lesz 4 negyed darab. Barna krémmel összeragasztjuk. A nagy barna tésztát fehér krémmel megkenjük és a hengert beletekerjük. Egy éjszakát hideg helyen pihentetjük.

Tetejét bevonhatjuk csokimázzal, de anélkül is finom.

Pállné Mayer Rozália konyhájából!

Forrás: https://kozossegireceptek.com/2023/03/22/egy-kis-tavaszvaro-suti-raadasul-igazi-retro-mert-a-receptet-tobb-mint-30-eve-kaptam/?fbclid=IwAR2hBqsLYrt3W9cEc5W3mS7M_Br8NVgl8ugtix8G2y_JmlcWefVzD2wUg2Q