Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Egy híres cukrász elárulta mitől lesz mennyei a vaníliakrém, csokoládékrém és tejszínkrém!

Így lesz a tiéd is fantasztikus.

A három legfinomabb krém, amelyek káprázatossá teszik a süteményeket! Fenséges, lágy és elronthatatlan krémek. Nézd meg, hogy készítik az igazi profik és lesd el tőlük a tippeket.

Vaníliakrém

Hozzávalók: 2 evőkanál kukoricakeményítő vagy liszt, 3 evőkanál cukor, 200 ml tej, 2 tojás sárgája, 200 ml keményre felvert tejszínhab, csipet só vanília vagy vaníliás cukor.

Elkészítés: Tegyük a tojássárgáját és a cukrot egy edénybe, keverjük össze. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a keményítőt, majd lassanként a tejet, közben kavargassuk. Lassú tűzön kezdjük el főzni, de közben kevergessük, hogy ne égjen le. Addig főzzük ameddig sűrű krémet kapunk, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát, egy kés hegynyi sót és tegyük az edényt egy tál hideg vízbe. Addig kavarjuk a krémet ameddig kihűl. A kihűlt krémbe keverjük bele a keményre vert tejszínhabot, majd tegyük a krémet a hűtőbe. Ha tortát akarsz megtölteni ezzel a krémmel, akkor duplázd meg a hozzávalók mennyiségét.

Csokoládékrém mascarponével

Hozzávalók: 300 g csokoládé, 180 ml habtejszín, 500 g mascarpone, 2 tojássárgája, vaníliaaroma

Elkészítés: Tegyük a tejszínt és a csokoládét egy fém edénybe, vízgőz fölött addig kavargassuk, ameddig elolvad a csokoládé, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. Keverjük össze alaposan, főzzük még 2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a mascarponét és gépi habverővel addig kavarjuk, ameddig homogén masszát kapunk, majd tegyük hűtőbe. Addig hagyjuk hűtőben a krémet amíg sűrűvé válik, minél több ideig van hűtőben, annál szilárdabb lesz a krém.

Tejszínhabos tortakrém

Hozzávalók: 200 ml habtejszín, 200 ml főzőtejszín, másfél evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, egy teáskanál citromlé, ha szeretnénk hogy a krém világossárga színű legyen, akkor tegyünk bele egy kevés sáfrányt.

Elkészítés: Tegyük a felsorolt hozzávalókat egy tálba, majd kézi robotgépet lassú fokozaton kezdjük el felverni a krémet, amikor kezd habos lenni állítsuk a robotgép sebességét erősebb fokozatra és verjük kemény habot. Rövid időn belül elkészül. Nem kell túl hosszú ideig verni a tejszínt és már meg is kenhetjük a tortalapokat vagy egyszerűen kínálhatjuk poharas desszertként. Jó étvágyat!