Egy igazán mennyei és roppanós csalamádé, csak így készítjük, mert ez nagyon bevált!
Nekünk ez nagyon bevált.
Csodás ez a recept, egyszerű és mégis fenséges, érdemes kipróbálni! A húsos ételek mellé télen biztosan mindenki örömmel falatozik egy kis savanyúságot is!
HOZZÁVALÓK:
- 5 kg gyalult káposzta,
- 1 kg uborka,
- 1/2kg hagyma,
- 1 kg piros színű paprika,
- 1/2 kg cukor,
- 3 dl 20%-os ecet ( vagy 10%-os 6dl, vagy 15%-os 4.5 dl),
- 2 dl citromlé,
- 1 teáskanál borkén por,
- 1 teáskanál nátrium benzoát,
- 2 marék só.
ELKÉSZÍTÉS
Ami a képen látható, az egy fél adag. Az nem sok, hamar le lehet gyalulni a hozzávalókat. Egy nagyobb tálban összekeverjuk. Érdemes most megvenni a borkén port – műanyag kis kerek dobozkaban szoktam, az visszazárhato – hogy legyen majd ősszel is, akkor alig kapni. A fentiek szerint ízesítjük, tartősítjuk.
Az üvegekbe egyenletesen berakom, majd elosztva ráöntöm a levét is. Én nem szoktam ezt hosszú ideig tárolni, bár eláll, de egy idő után után már nem olyan mint frissen. Ez egy igazán finom csalamádé.. . Ha sok, érdemes megfelezni az adagokat.
Nagyon finom Én gyakran elkeszítem. Szoktam ajándékba is adni. Imádja mindenki.Nagyon finom. Ez egy jól eltalált recept.
Berki Zsuzsa receptje
—Ez tényleg egy finom csalamádé recept
Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»
Forrás: https://egyszerugyorsreceptek.com/egy-igazan-finom-csalamade-csak-igy-keszitjuk-mert-ez-nagyon-bevalt/