Egy kis “bányászos” krémes
Először csináltam de nem utoljára
30dkg liszt
20dkg margarin
2dl tejföl
csipet só
Száraz összetevőket keverem majd utána beleteszem a többit, össze dolgozni.
Én még egy kis liszttel összedolgoztam.
Egy kellemes, finom lágy, nyújtható tésztát kell kapnunk.
Hűtőbe teszem pihenni 30percre.
Utána 3 részre osztom,nyújtom, de nagyon óvatosan kell nyújtani,(25×30cm de nagyobbra is lehet)villával megszúrkálom.
Tepsi hátulján 180 fokon sütni, arany barna színig.
krém :
2 cs vaníliás puding
4 dl tej
4 dl habtejszin
7 ek cukor
A pudingot megfőztem a 7 kanál cukorral,tejjel,Hűtöm.
Amikor ez megvan hozzáteszem a 4dl habtejszint.
Vigyázz, magasfalu edénybe robotgéppel jól dolgozd össze ( fröcsögni fog egy kicsit az elején).
Majd látni fogod hogy egynemű finom,szép állagú krémet kapsz.
Lapokat megkenem, tetejét porcukorral megszórom. ha nagyobb adagot szeretnél mindennek a dupláját vedd
Kedves egészségére mindenkinek





Forrás: