Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Egy kis “bányászos” krémes

Először csináltam de nem utoljára 😊

➡️30dkg liszt

➡️20dkg margarin

➡️2dl tejföl

➡️csipet só

Száraz összetevőket keverem majd utána beleteszem a többit, össze dolgozni.

Én még egy kis liszttel összedolgoztam.

Egy kellemes, finom lágy, nyújtható tésztát kell kapnunk.

Hűtőbe teszem pihenni 30percre.

Utána 3 részre osztom,nyújtom, de nagyon óvatosan kell nyújtani,(25×30cm de nagyobbra is lehet)villával megszúrkálom.

Tepsi hátulján 180 fokon sütni, arany barna színig.

📌krém :

➡️2 cs vaníliás puding

➡️4 dl tej

➡️4 dl habtejszin

➡️7 ek cukor

A pudingot megfőztem a 7 kanál cukorral,tejjel,Hűtöm.

Amikor ez megvan hozzáteszem a 4dl habtejszint.

Vigyázz, ‼️‼️‼️magasfalu edénybe robotgéppel jól dolgozd össze ( fröcsögni fog egy kicsit az elején).

Majd látni fogod hogy egynemű finom,szép állagú krémet kapsz.

Lapokat megkenem, tetejét porcukorral megszórom. 😊❣️ha nagyobb adagot szeretnél mindennek a dupláját vedd🙏

Kedves egészségére mindenkinek 🥰

Forrás:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100078853567736