Egyszerű, de annál ellenállhatatlanabb gyümölcsös krémes
Nagyon egyszerű és nagyon finom.
Ha szeretjük a gyümölcsöt és a krémest, akkor a kettő kombinációjából csak valami igazán finom és különleges születhet. Az egyszerű gyümölcsös krémes egyszerre nyújtja a finom vaníliakrémes élvezetet, amit fantasztikusan kiegészít a fanyar gyümölcsös réteg és a habkönnyű tejszínhab. A sütemény tésztáját magam készítettem, de ha netán időszűkében lennénk, akkor leveles tésztával is helyettesíthető.
Hozzáadta: Viki78, 12.12.2016
ALAPANYAGOK
Tészta:
200 ml víz
csipet só
125 g vaj
1 csésze búzafinomliszt (200 ml)
5 db tojás
Krém 1:
1 l tej
3 csomag vanília ízű pudingpor
1 csésze kristálycukor (200 ml)
250 g vaj
Krém 2:
500 mlhabtejszín
Továbbá szükségünk lesz:
eper
málna
áfonya
ízlés szerint cukor
kukoricakeményítő
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A tésztához a vizet a sóval és vajjal felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény oldaláról. Levesszük a tűzről és kicsit kihűtjük. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és minden egyes tojás után alaposan elkeverjük. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.
-
A tésztákat egy-egy, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokon 15 percig sütjük.
-
A tejben felolvasztjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Levesszük a tűzről és kicsit lehűtjük. Hozzákeverjük a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad. Ez a keverék kerül az egyik tésztára.
-
A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot (a gyümölcs és cukor mennyisége ízlés dolga), majd elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a keményítőt és felforraljuk. Kihűtjük és rákanalazzuk a vaníliás töltelékre. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.