Egyszerű roppanós és ízletes csalamádé, ahogy nálunk készül
Mennyei finom csalamádé.
A zöldségek tetszés szerint variálhatóak, attól függően ki mit szeret. A fűszerezés is ízlés kérdése. Nagyon finom és egyszerű a recept.
Hozzávalók:
- 2 kg uborka,
- 2 kg káposzta,
- 1 kg hagyma,
- 1 kg paprika,
- 0,5 kg sárgarépa,
- 7 dkg só,
- szemesbors,
- babérlevél,
- 0,5kg kg cukor,
- 3 dl 20%-os ecet,
- 1 kávéskanál citromsav.
Elkészítés:
A hozzávalókat megtisztítjuk, majd felaprítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, állni hagyjuk egy napot, eközben több alkalommal is megkeverjük. Nem kell hozzá vizet adni, mert elég levet fog engedni. Üvegekbe nyomkodjuk, jó erősen, ráöntjük a levet.
Tilk Andrea konyhájából