Uncategorized

Ellenállhatatlan vendégváró szelet

Mennyei ez a süti.

Vendégváró szelet

Mai sütésem, holnap lehetett volna szépen szeletelni, de nem bírtam kivárni…nagyon finom sütike!

Vendégváró szelet

Hozzávalók a kakaós lapokhoz :

30dkg liszt

7dkg vaj vagy ráma

7dkg porcukor

1 db tojás

1 cs sütőpor

1 csapott evőkanál kakaópor

kevés tej ( kb. 0,8 dl )

Piskóta 3 nagyobb tojásból

Hozzávalók a krémhez :

5 dl tej

5 evőkanál liszt

20 dkg porcukor

20 dkg vaj / margarin/

1cs vanillias cukor

Elkészítés :

A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két 24 x 34,5 cm-es lapot nyújtunk belőle. Zsírozott, lisztezett tepsire helyezzük és 180 fokon süssük meg, pár perc alatt készre. Ha túlsütjük a lapokat akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez : a lisztet, a tejben elkeverjük, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat vagy rámát porcukorral kihabosítjuk gépi habverővel és az főzött kihűlt krémmel összekeverjük.

A sütemény összeállítása :

Alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótánkat, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal. Tegyük hűtőbe egy napra, hogy a lapok megpuhuljanak. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg és szeleteljük.