Erre nem árt odafigyelni! Rákkeltővé válhat a krumpli, ha így tárolod! Soha ne tedd!
Így nem szabad tárolni.
A krumplit mindenki szereti, sütve, főve szinte bármilyen étel mellé kiváló párosítás lehet, de önmagában fogyasztva is tökéletes.
Nemrég egy kutatás eredményeként nagyon fontos dolog derült ki a krumpliról, amit az egészségünk megőrzése érdekében jobb, ha mindenki tud!
Az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonsági Hivatal komoly kutatásokat végzett, amelyről a mirror.co.uk számolt be.
A kutatásból megállapítást nyert, hogy az emberek többsége a hűtőben tárolja a krumplit, ami egy hatalmas hiba. A hideg hatására ugyanis a krumpliban lévő keményítő cukorrá alakul át, amelyet tovább sütve, olajjal hevítve, egy akrilamid nevű szerves anyagot hoz létre.
Az akrilamid a műanyagok és a festékek gyártásánál használt anyag, ami a szervezetbe jutva súlyos betegségeket okoz, valamint segíti a rákos sejtek kialakulását.
A kutatás szerit hatalmas veszélyforrást jelentenek a fagyasztott és gyorsfagyasztott krumplik és burgonyás ételek, a legjobb az lenne, ha ezeket mindenképp száműznénk az étrendünkből.
A burgonya tárolásához pedig válasszunk egy sötét, hűvös helyet, ne pedig a hűtőszekrényt!