Éva szelet – diós finomság nagymamám kockásfüzetéből
Próbáljátok ki.
Ez a süti tele van dióval. Emlékszem, mamámnál a család közös programja az idény alkalmával a dió törése és a dióbél szárítása volt. Ha jó volt az idény, akkor bőven volt lehetőség ilyen finomságok készítésére.
25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
Tészta:
4 db
tojássárga
100 ml
víz
250 g
porcukor
100 ml
olaj
200 g
búzafiomliszt
1/2 csomag
sütőpor
4 db
tojásfehérje
1 üveg
lekvár
Töltelék:
5 db
tojássárga
230 g
porcukor
150 g
vaj
30 g
kakaó
150 g
darált dió
5 db
tojásfehérje
Tetejére:
ízlés szerint
csokoládé
Recept elkészítése
- A tésztával kezdjük. A tojássárgát a cukorral habbá verjük. Beledolgozzuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet is.
- A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe. A kapott tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük.
- 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Miután megsült, lekvárral megkenjük.
- A töltelékhez a tojássárgát a cukorral és vajjal kikeverjük, a kakaót és diót is beledolgozzuk. Beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, majd a keveréket rákenjük a lekvárral megkent tésztára.
- 20 percre visszatesszük a sütőbe. Miután megsült, olvasztott csokival meglocsoljuk.