Ez az igazi békebeli madártej titka! A hab nem esik össze, mennyei krémes desszert lesz
Nagymama mindig így készítette.
A madártej az egyik legfinomabb édesség. Hamar elkészíthető, így remek választás bármilyen alkalomra. Nyáron hidegen, télen langyosan fogyasztva a legfinomabb. Számtalan madártej recept létezik, ma megmutatjuk a kedvencünket.
Ha még nem készítettél madártejet és eddig nem is mertél nekifogni, ezt a receptet érdemes kipróbálnod. Részletesen bemutatjuk, hogyan lesz tökéletes a tojáshab, mitől lesz finom krémes a szósz. Ezzel a finomsággal nem lesz nehéz elbűvölni a családot. Egyszerű és mégis bámulatos édesség. Mikor nincs kedved sütni, de valami édességet enne a család, a madártej tökéletes választás.
Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje,
- 2 evőkanál cukor,
- 5 tojássárgája,
- 3-4 evőkanál cukor,
- 2 teáskanál vaníliaőrlemény, vagy vaníliás cukor, vagy aroma,
- 200 ml tej,
- 1 liter tej.
Elkészítés:
Kattints ide és nézd meg a videóban, hogyan készül a madártej. Kapcsold be a feliratokat.
Hogyan készül a tökéletes szalagos fánk? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban, eláruljuk a titkát!