Ízléstár

Ízléstár

Uncategorized

Ez már biztos: itt az előrejelzés – Most kiderül lesz-e idén fehér karácsony

Most kiderül lesz e fehér karácsony.

A napokban még olyan jó időben volt részünk, ami szinte kora őszi időjárásra emlékeztetett és nem novemberire.

Ez azonban nem tart örökké, hiszen a koponyeg.hu számításai szerint a hétvégén már csupán 6 fok lesz napközben, míg vasárnapra virradóra mínusz 2 fokot jósolnak.

Jövő héten majdnem mindegyik nap számíthatunk némi csapadékra. A hét első felében még 10 fokos maximumokat is mérhetünk, majd 6-7 fokos nappali hőmérsékletben reménykedhetünk, ám éjszakánként már csupán nulla, vagy 1-2 fok várható.

Egyre többekben megfogalmazódik a kérdés, így karácsony közeledtével, hogy vajon idén lesznek-e fehér ünnepeink?

December 24-ig az előrejelzések szerint egyáltalán nem lesz hó, de még mínuszok sem. Szenteste napján 7 fokig kúszik majd fel a hőmérő higanyszála, így nagyon úgy néz ki idén sem lesz fehér a 24-e.

Ezt követő napokban azért még lehet esélyünk a hóra: Karácsony első napjának hajnalán már mínusz 1 fokig csökken a hőmérséklet és 26-án már előfordulhat havazás is. Vagyis nem kell még teljesen lemondanunk a fehér karácsonyról.

Az AccuWeather előrejelzéséből egyébként az látszik, hogy az igazi tél január első napjaiban érkezik majd meg. Január első hat napjában éjszakánként már mínusz 4-5 fokban lehet részünk és napközben is csupán 1 fokig melegedhet fel a levegő.

koponyeg.hu