Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Felhő 9-en lebegek, Hófehérke torta vagy dunahullám, ki hogy nevezi

A család nagy kedvence, próbáljátok ki ti is.

Hozzávalók

Kedveseim, ha tetszett a recept, írjátok meg kommentben!
A tésztához
350 g liszt
350 g cukor
250 g margarin, puha
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor és 1 tasak sütőpor
500 g meggy
4 evőkanál kakaópor
A krémhez
250 g vaj, puha
50 g porcukor
egy kis tejet
1 csomag pudingpor, krém ízű
500 ml tej
3 evőkanál cukor
A castinghoz:

6 evőkanál porcukor
5 evőkanál kakaópor
4 evőkanál kávétejszín
120 g kókuszzsír
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
esetleg kávépor
Táplálkozási értékek
kcal 9833 Fehérje 127,92 g Zsír 615,79 g
Szénhidrát 944,35 g
készítmény

Először a tésztához a cukrot és a vaníliás cukrot a tojással legalább 5 perc alatt nagyon habosra keverjük. Óvatosan adjuk hozzá a nagyon puha vajat.
A sütőport elkeverjük a liszttel és óvatosan a tésztához adjuk, és simára keverjük.
Ezután a tésztát kettéosztjuk, az egyik felét a kakaóval elkeverjük. Ezt a felét jól kikent tálcára tesszük, majd rátesszük a világos tésztát és jól elkenjük. A tetejére tetszés szerint meggy.
Most sütjük a tortát 180°C-on felső/alsó hőfokon kb. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajkrémhez a pudingot a csomagoláson található utasítások szerint elkészítjük (500 ml tejjel és 2 evőkanál cukorral), és időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.

A puha vajat és a porcukrot kevés tej hozzáadásával legalább 5 perc alatt habosra keverjük.
A pudingot lassan (kanállal) adjuk hozzá, és a keveréket továbbra is erőteljesen verjük.
Ha kész a vajas keverék, rákenjük a kihűlt tortára és egyenletesen elosztjuk.
A cukormáz elkészítéséhez először az összes hozzávalót erősen felverjük 1 tojással. Ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még egy tojást.
(Ez akkor működik a legjobban, ha a kemény zsírt előzőleg felolvasztjuk, majd visszatesszük szobahőmérsékletre. A cukormáz akkor ízlik a legjobban, ha hozzáadunk 1 teáskanál kávéport is.)
Most öntsük a csokoládémázat a krémre, és hagyjuk hűlni mindent legalább 1 órán keresztül.
Jó étvágyat
Forrás https://www.facebook.com/photo/?fbid=526808863263530&set=a.126393396638414&locale=uk_UA