Féltett családi kincs – egyszerű savanyított zöldségkeverék, a legjobb befőzéssel sem kell bajlódni
Igen csak egy jó kis hasznos recept.
Ezt a salátát minden évben elkészítem, pár üveggel kerül az éléskamrába télre. Mi imádjuk az elkészítésen nem bonyolult, ráadásul nem kell még befőzni sem. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 11.6.2022
Kategória: Savanyúságok, sós mártások, Lekvárok, befőttek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgpaprika (zöld)
2 kgparadicsom
1 kguborka
1 kgsárgarépa
1 kgvöröshagyma
250 mlolaj
7 evőkanálocet (8-10%)
6 evőkanálkristálycukor
6 evőkanálsó
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
Az üvegeket alaposan lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.