Féltett családi kincs – egyszerű savanyított zöldségkeverék, a legjobb befőzéssel sem kell bajlódni

Igen csak egy jó kis hasznos recept.

Ezt a salátát minden évben elkészítem, pár üveggel kerül az éléskamrába télre. Mi imádjuk az elkészítésen nem bonyolult, ráadásul nem kell még befőzni sem. Szerző: Triniti

Hozzáadta: TopPetra, 11.6.2022

Kategória: Savanyúságok, sós mártásokLekvárok, befőttek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgpaprika (zöld)
2 kgparadicsom
1 kguborka
1 kgsárgarépa
1 kgvöröshagyma
250 mlolaj
7 evőkanálocet (8-10%)
6 evőkanálkristálycukor
6 evőkanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A zöldséget megmossuk, megszárítjuk. Felaprítjuk, majd edénybe tesszük. Hozzáadjuk az olajat, cikrot, sót. Az így előkészített zöldséget legalább 4 órát pihentetjük.

  2. A zöldség 4 óra alatt levet enged. Edénybe tesszük, majd kis lángon addig melegítjük, amíg fel nem forr. Hozzáadjuk az ecetet, további 5 percig főzzük. Levesszük a lángról és még forrón steril üvegbe töltjük.

  3. Az üvegeket alaposan lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.
  4. Sötét, hűvös helyen tároljuk.