Fornetti pogácsa, már csak ilyet sütök, a vendégek és a család kedvence!
Mi nagyon szeretjük, egyszerű és finom.
Már sok pogácsa receptet kipróbáltunk, de nekünk ez lett a kedvencünk!
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg finomliszt
- 1 púpozott ek só
- 175 gr tejföl
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 kk cukor
- 5 dkg élesztő
- A lekenéshez:
- 5 dkg lágy, puha margarin
- A tetejére
- 1 db felvert tojás
- 10 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzá keverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk. Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük,mint a bejglit. Fél órát pihentetjük.
Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük ,reszelt sajttal megszórjuk.
Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet hagyom kelni. 210 fokra,alsó-felső sütésre állítva hideg sütőbe tettem. 15 perc után visszavettem a hőt 180 fokra és készre sütöttem.
Fél adaggal készítettem el,….Éva Tóthné Kovács receptje alapján fél adaggal elkészítettem ma a gulyáslevesünk mellé. Finom, réteges lett. Köszönöm a receptet.
Vass Lászlóné Edit készítette el
—Ma én is elkészítem!
—Spájzoltam a receptet
Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»
1K+MentésKategória: Beküldött recept, Kelt tészták, pogácsa | Címke: cukot, élesztő, liszt, margarin, sajt, tej, tejföl, tojás | Publikálta: nagyi | Közvetlen link a könyvjelzőbe.