Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Gesztenyés – babapiskótás szelet… Sütés nélküli!

Sütés nélkül készül de észre sem veszed.

Alap: 2 csomag gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), 15 dkg porcukor – ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk! (nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen)

Krém: 9 dl tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor – felfőzzük, majd 1 margarint (25 dkg) hozzákeverünk, ha már kihűlt

Összeállítás:

• gesztenyés masszát (alap ) egyenletesen a tepsi aljára nyomogatjuk.

• krém egyik felét rákenjük

• rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész (vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívja magát)

• krém másik felét is rákenjük

• végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá felvert “Hulala”-t teszünk, és egyenletesen rákenjük, ízlés szerint csokoládét reszelünk rá.

A hozzávalók egy 30 * 20 cm-es tepsihez valók.

Könnyen és gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság!

Megjegyzés: Tényleg nagyon kell vigyázni, hogy ne ázzon el a babapiskóta, mert egy kicsit én is így jártam, pedig csak egy pillanatra mártottam mindkét oldalát a tejbe. Én a Lidl-ben kapható babapiskótával készítettem, ami könnyen beszívja a tejet, nem úgy mint pl. a Reál-os, az biztosan nem ázott volna el 🙂

A receptet Babci26 -tól kaptam az Nlc-én. (andi1976.gportal.hu)