Grízes almás kevert süti, ami tuti a család kedvence lesz, érdemes kipróbálni isteni finom!
Ez egy nagyon könnyen elkészíthető recept, és de annál fenségesebb és mutatósabb!
Hozzávalók az alma megpárolásához:
- 3 db alma,
- 50 g vaj,
- 1/4 bögre cukor.
A tésztához
- 200 g gríz,
- 150 g cukor,
- 2 db tojás,
- 250 g kefir,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 20 g kakaó.
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre. Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket.
Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig. Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük tejszínhabbal. Jó étvágyat!
Forrás:
A kedvenc grízes almás kavart sütink, nagyon könnyen elkészül, de nem lehet betelni vele!