Gumi süti recept Hegyesi Sándortól
Újabb fantasztikus recept egy nagyon jó izvilággal dolgozó szakácstól.
Hozzávalók 1.adag
2 db kispoharas barack joghurt
2 csomag zselatin (kek csomagos)
2 evőkanál kakaópor
17 evőkanál porcukor
2.5 dl málnaszörp
Elkészítés
1
2 ev.k (csapott) zselatint 1,5dl vízben forralok rövid ideig, forró vízben össze kavarom.A joghurtot 5 ev.k porcukorral összekavarom,majd hozzá adom a zselatint. Tepsibe (20×30cm) teszem és a hűtőbe!! Míg hűl elkészítem a következő réteget.
2
2 ev.k (csapott) zselatint 1,5 dl vízben forralok rövid ideig, forró vízben összekavarom. 2 pohár tejfölt kikeverek 5 ev.k porcukorral és a 2 ev.k kakaóporral, majd hozzá adom a zselatint. Az előző rétegre öntjük és ismét a hűtőbe tesszük!
3
2 ev.k (csapott) zselatint 1,5 dl vízben forralok rövid ideig, forró vízben összekavarom. 2 pohár tejfölt 7 ev.k porcukorral kikavarunk,majd hozza adjuk a zselatint. Az előző rétegre öntjük és ismét a hűtőbe tesszük!
4
Utolsó réteg. 2 ev.k (csapott) zselatint 1,5 dl vízben forralok rövid ideig, v.is forró vízben összekavarjuk. 2,5 dl málnaszörpbe öntjük a zselatint. Az előző rétegre öntjük és ismét a hűtőbe tesszük! 3-4 óra után szeletelhetjük. Jó étvágyat!
Forrás:
https://www.facebook.com/groups/695889334701327/user/61557391174011