Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Gyúrd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki, szórd meg sajttal, süsd meg, 30 perc múlva kész a a ropogós és mennyei sajtos lepény

űnagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet.

Ha elfogy otthon a kenyér, vagy csak éppen valami újat szeretnél kipróbálni, ez a recept biztosan elnyeri a tetszésed. Finom puha sajtos lepény, amivel alig van munka! Mi hetente elkészítjük, annyira szereti a család.

A videóban láthatod, hogyan készül ez a lepény. A feliratokat is kapcsold be!


Egyszerű hozzávalók felhasználásával csodás lepényt készíthetsz. Mi csak sajtot tettünk rá, de természetesen akár felvágottat is tehetsz a sajt alá, úgy már leginkább egy finom pizzára hasonlít az íze. A tésztája nagyon kellemes puha, élmény beleharapni. Reggelire, vagy vacsorára önmagában is tökéletes, de akár bableves mellé is tálalhatjuk kenyér helyett.

Hozzávalók:

  • 2 és fél pohár liszt (40 dkg),
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 teáskanál porélesztő,
  • 1 teáskanál só,
  • 250 ml langyos víz,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 150 g sajt,
  • 1 tojás.

Mi kenyér helyett szoktuk fogyasztani, levesek mellé tálalom, de a reggeli tojásos ételekhez is kiváló. Ha gyors vacsorát akarunk készíteni, akkor felvágottat teszek rá és úgy sütöm meg, tényleg olyan mint a pizza. Kerülhet rá kukorica, paprika is, így ha nem szeretnél húsos variációt készíteni, zöldségekkel is kipróbálhatod. Nagyon jó recept, amit tetszés szerint lehet variálni, így egyszerűen nem lehet megunni. Ha eddig nem volt sikered a kenyérsütéssel, próbáld ki ezt a receptet és kápráztasd el a szeretteid ezzel a finomsággal.