Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Hamis krémtúrós pite – Ez a recepttel még soha okoztam csalódást!

Mennyei süti, amit bármikor elkészíthetsz.

A hamis krémtúrós pite egy olyan különlegesség, amely képes minden alkalommal lenyűgözni az ízek és a textúrák tökéletes harmóniájával. Ez a recept egy igazi titkos fegyver lehet a konyhában, hiszen garantáltan nem okoz csalódást, legyen szó egy családi összejövetelről, egy baráti vacsoráról, vagy akár egy nyugodt hétvégi délutáni csemegéről.

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 8 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 5 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 db 330 g-os tejföl
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és becsomagoljuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Amíg hűsöl elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és héját.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát kettévesszük és mindkét feléből lisztezett deszkán tepsi méretű lapot nyújtunk. A nyújtófára feltekerjük és az egyiket a vajjal kikent, liszttel meghintett tepsi aljába tesszük. A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös krémet, majd a másik tésztalappal beborítjuk.

A tepsit előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük (a teteje éppen hogy színt kapjon).

A tepsiben hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeleteljük. A legfinomabb, néhány órás hűtőben való hűsölés után.

Tipp:

Ez egy igazi nyári süti, mert a citromtól egy kicsit savanykás, ezért ha valaki édesebben szereti rakhat még hozzá cukrot!

Forrás: receptneked