Ízléstár

Ízléstár

Hírek

Hivatalos – Rendkívüli hír érkezett Michael Schumacherről, a rajongók sem hiszik el

A rajongók sem hiszik el.

Michael Schumacher 1991 és 2012 között 307 Forma–1-es versenyen vett részt és hét világbajnoki címet nyert.

Nem véletlenül lett a Forma–1 legendája, rajongók millióinak hódította meg a szívét. Az egyik gyűjtő most elárverezi a nem hétköznapi Schumi-kollekcióját.

Ezeket a pótolhatatlan ereklyéket egy szenvedélyes japán Schumi-rajongó gyűjtötte – bukósisakok, tűzálló versenyruhák, baseballsapkák, bontatlan pezsgők, de még ivópalackok is részei a különleges gyűjteménynek.

Összesen 160 tárgyat bocsátanak árverésre gyűjteményéből az RM Sotheby’s aukciósházon keresztül – online, az aukciók szeptember 6-ig tartanak.

A kollekció több mint 75 darab versenyruhát és felszerelést tartalmaz Schumacher pályafutásából, köztük olyan bukósisakokat is, ami a versenyző gokartos korszakából való. Van olyan, amiben versenyzett, és van, ami teljesen új.

Az árverésre bocsátott tételek között szerepel egy 1989-ben, a Forma–3-as debütáló szezonjában viselt sisak is, és egy üveg pezsgő, amit Ayrton Senna (1960–1994) és Alain Prost is aláírt. – olvasható a Blikken.

Michael Schumacher versenyruháiért akár 20 000 dollárt (7 millió forint), egyes sisakokért pedig akár 60 000 dollárt (21,3 millió forint) is várnak a szervezők. Még két nap van hátra az aukcióból…

Nézze meg a Schumi-ereklyéket a galériában, a teljes kollekcióért pedig kattintson ide!