Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Hólabda torta, nem kell tésztát szaggatni, ettől egyszerűbben még nem készítettél hólabdát!

Ettől egyszerűbben még sosem készítettél hólabdát, de az íze ugyan olyan finom.

Ez sokkal jobb, mint a sok kicsi. Nálatok is kedvenc? Egyszerűen elkészíthető, az íze pedig pont olyan csodás, mint a megszokott hólabdáé. Viszont nem kell vele órákig bajlódni, így ha finom kókuszos édességet enne a család, könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

Tészta:

  • 6 tojás
  • 3 dl cukor (25 dkg)
  • 4 dl liszt (20 dkg)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 7 evőkanál olaj
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • fél liter tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor

Máz:

  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanél kakaópor
  • 5 dkg vaj

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába (22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni. Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elegyítjük.

Az így kapott krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra és a torta oldalára. A torta oldalát meghintjük kókuszreszelékkel.

A mázhoz a cukrot, kakaóport, vizet felforraljuk, míg a cukor elolvad, majd melegen a tűzről levéve, belekeverjük a vajat. Ezt csorgatjuk a torta tetejére.Másnapig hűtőben tároljuk.

Eredeti recept: Niethné Meggyesi Ildikó.

Elkészítette és fotózta: Mónika Gyurászné

Népszerűsíteni akarom a honlapomat, ezért élek a lehetőséggel és új cikket publikálok itt!