Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Hordós dobáls uborka, hidegen elrakva! Más zöldséget is eltehetsz így!

Igazán roppanós savanyúság.

A hidegen eltett sdobálós svanyúság azért is nagy kedvenc, mert mehet bele rengeteg féle zöldség. Most uborka készült ezzel a módszerrel, de bármi más is kerülhet bele, paprika, hagyma, karfiol, káposzta, kisdinnye, sárgarépa attól függően mit is szeretsz. A mennyiséget természetesen akár negyedelni is lehet, ha valaki nem szeretne ilyen sokat eltenni.

Ezzel a reecepttel készíthetünk vegyes savanyúságot, vagy tehetünk el akár csak paprikát, vagy más zöldséget is így. Nem kell főzni, nem kell dunszolni, hosszú ideig eltartható és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 20 kg uborka lehet bele rakni amit szeretsz,
  • 1 kg só,
  • 2 kg cukor,
  • 3 l ecet 20 %-os,
  • 2 csomag babérlevél,
  • 2 csomag szemesbors,
  • 2 csomag nátrium benzonát,
  • 1 evő kanál borkén,
  • 2 csomag mustármag

Elkészítés:

A hozzávalókat 10 liter hidegvízben összekavarni, míg elolvad a cukor és a só. Beleöntjük a hordóba, és rádobálni a zöldség félét. Ha kevés a lé, vízzel lehet pótolni. Jól összekeverjük, ezt a műveletet 3 napig 1 szer meg kell ismételni !

Mi szalicint rakunk bele 10 dkgt, ha nincs akkor 1 csomag uborka tartósitót.

Balogh Erzsébet receptje és fotója