Hordós dobáls uborka, hidegen elrakva! Más zöldséget is eltehetsz így!
Igazán roppanós savanyúság.
A hidegen eltett sdobálós svanyúság azért is nagy kedvenc, mert mehet bele rengeteg féle zöldség. Most uborka készült ezzel a módszerrel, de bármi más is kerülhet bele, paprika, hagyma, karfiol, káposzta, kisdinnye, sárgarépa attól függően mit is szeretsz. A mennyiséget természetesen akár negyedelni is lehet, ha valaki nem szeretne ilyen sokat eltenni.
Ezzel a reecepttel készíthetünk vegyes savanyúságot, vagy tehetünk el akár csak paprikát, vagy más zöldséget is így. Nem kell főzni, nem kell dunszolni, hosszú ideig eltartható és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 20 kg uborka lehet bele rakni amit szeretsz,
- 1 kg só,
- 2 kg cukor,
- 3 l ecet 20 %-os,
- 2 csomag babérlevél,
- 2 csomag szemesbors,
- 2 csomag nátrium benzonát,
- 1 evő kanál borkén,
- 2 csomag mustármag
Elkészítés:
A hozzávalókat 10 liter hidegvízben összekavarni, míg elolvad a cukor és a só. Beleöntjük a hordóba, és rádobálni a zöldség félét. Ha kevés a lé, vízzel lehet pótolni. Jól összekeverjük, ezt a műveletet 3 napig 1 szer meg kell ismételni !
Mi szalicint rakunk bele 10 dkgt, ha nincs akkor 1 csomag uborka tartósitót.
Balogh Erzsébet receptje és fotója