Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Húsroló szeletek darált húsból, olvadozó reszelt sajttal töltve

Ennek nem tud senki ellenállni.

A család szerint a legfinomabb étel, ami létezik. Lényegében húsgolyó alapból, csak éppen nem golyó, hanem tekercs formájában, amit felszeleteltem, még tésztába forgattam és olajban aranyszínűre sütöttem. Burgonyapürével és céklával tálaltam. Szerző: Jaja

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2021

ALAPANYAGOK

500 g darált hús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g reszelt sajt
1 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint olaj

Tészta:

250 ml tej
2 db tojás
10 ev. kanál búzafinomliszt
ízlés szerint
ízlés szerint bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, tojással, sóval és borssal.

  2. A munkafelületre kiterítünk egy nagyobb darab háztartási fóliát, rátesszük a húsos keveréket. Téglalap alakúra egyengetjük, rászórjuk a reszelt sajtot, a fólia segítségével pedig felcsavarjuk. A felcsavart, fóliába csomagolt tekercset fagyasztóba tesszük, így majd könnyebben lehet szeletelni.

  3. Amíg a tekercs a fagyasztóban pihen, elékészítjük a tésztát – a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk: egységes, csomómentes tésztává.
  4. A tekercset kivesszük a fagyasztóból (én 2 órát pihentettem), kb. centi vastagra szeleteljük, a kis szeleteket beleforgatjuk a tésztába, majd olajban aranyszínűre sütjük.

  5. Burgonyapürével tálaljuk.