Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Így készíthetsz kelesztés nélkül bejglit: egyszerűen mennyei

Bejgli nélkül talán nincs is karácsony, de sokszor elmarad mert nem vagyunk hozzá elég türelmesek. Mutatunk egy kelesztés nélküli receptet. Vetekszik az eredetivel.

A bejglit imádjuk karácsonykor, de sokszor azért nem készítünk, mert nem találunk megfelelő receptet, vagy ami még ennél is szörnyűbb, nincs elegendő időnk, hogy kelesszük.

Íme, itt egy recept, ahol elfelejthetjük a kelesztést. Jöhet a diós és mákos is, készítsünk minél többet!

Hozzávalók:

  • 1 pohár tejföl (2 dl),
  • 1 pohár sertészsír,
  • 2 tojás,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 1 kávéskanál só,
  • 5 dkg élesztő,
  • kb. 60-80 dkg liszt

A kenéshez:

  • 1 tojás

A máktöltelékhez (3 rúdhoz):

  • 50 dkg mák,
  • 40 dkg cukor,
  • kevés tej,
  • 2 csomag vaníliás cukor

A diótöltelékhez (3 rúdhoz):

  • 50 dkg dió,
  • 40 dkg cukor,
  • kevés tej,
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Először készítsük el a töltelékeket, vagyis keverjük össze a fent megadott hozzávalókat egy tálkába, attól függően, hogy mákost vagy diósat készítünk. Majd jöhet a tészta készítése.

Keverjük el a tejfölt, a zsírt, cukrot, sót és tojást, morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük hozzá a lisztet. Gyúrjuk össze, de ne legyen túl kemény. Nyújtsuk ki, osszuk három részre, töltsük meg tetszés szerint, és tekerjük fel.

A tetejüket kenjük meg tojással, szurkáljuk meg villával, és mehetnek is a sütőbe.

 Forrás:
http://twice.hu/receptek/keszitsunk-bejglit-kelesztes-nelkul