Jamie Oliver elárulta, hogyan készül a tökéletes pizza tészta
Jamie Oliver elárulta a tökéletes pizza tészta titkát
A jó pizza alapja a tökéletes tészta, és most megosztjuk veled az ehhez szükséges receptet, valamint Jamie Oliver hasznos tippjeit, hogy elkészíthesd a legfinomabb, ropogós pizzatésztát otthon.
Bár a tepsiben készült, vastagabb pizzák is népszerűek, az olaszok vékony tésztás verziója számít az igazi klasszikusnak. Ha te is így gondolod, és szívesen elkészítenéd házilag, itt a lehetőség: Jamie Oliver útmutatása alapján garantált a siker.
Ezt próbáltad már? 5 trükk, amitől a húslevesed még a nagyiét is lepipálja
Miért válaszd a 00-s lisztet?
Jamie egyik legfontosabb tanácsa, hogy pizzakészítéshez a 00-s búzalisztet használd. Ez a fajta liszt finomabbra van őrölve, így a belőle készült tészta sokkal rugalmasabb és jobb állagú lesz. Ha nem találsz ilyet, helyettesítheted magas gluténtartalmú kenyérliszttel.
Hozzávalók 4 közepes vagy 3 nagyobb pizzához:
- 50 dkg 00-s pizzaliszt vagy kenyérliszt
- ½ teáskanál só
- 7 g szárított élesztő
- ½ teáskanál cukor
- 3,2 dl langyos víz
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tiszta munkafelületen halmozd fel a lisztet, és keverd hozzá a sót. Készíts egy mélyedést a közepén.
Keverd el az élesztőt, az olívaolajat és a cukrot a langyos vízben, majd hagyd állni 3-4 percig. Öntsd a liszt közepére, és egy villával körkörös mozdulatokkal kezd el összedolgozni.
Amikor a tészta kezd összeállni, lisztezett kézzel gyúrd tovább, amíg sima és rugalmas nem lesz. Helyezd belisztezett tálba, takard le egy nedves konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni 1 órát, amíg a tészta a duplájára nő.
A megkelt tésztát dagaszd át újra, majd oszd kisebb gombócokra a kívánt pizzamennyiség szerint. Ha nem használod fel azonnal, csomagold fóliába, és tárold hűtőben.
A sütés előtt 15-20 perccel nyújtsd ki a tésztát körülbelül fél centiméter vastagságúra. Pakold meg a kedvenc feltéteiddel, majd süsd ropogósra az általad választott recept szerint.
Ajánló:
A tökéletes nokedli titka: így lesz olyan, mint a nagymamámé – szép sárga és sose ragad
Mit pillantasz meg először? Ez az egyszerű kép felfedi legnagyobb félelmeidet!
5 trükk, amitől a húslevesed még a nagyiét is lepipálja
Forrás: https://kertesrecept.hu/jamie-oliver-elarulta-a-tokeletes-pizza-teszta-titkat/2/