Joghurtos sajttorta: Mennyei íz, amely mindenkit magával ragad
Nem is gondolnád, hogy ennyire finom.
Hozzávalók:
4 tojás
70 g cukor
350 g görög joghurt
40 g kukoricakeményítő
40 g kémiai élesztő
Citromhéj 1 teáskanál vanília esszencia
Eljárás:
A fehérjét válasszuk el a sárgájától, és verjük habosra a cukorral.
Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a keményítőt, az élesztőt, a citromhéjat és a vaníliát, a tojásfehérjét felverjük és a masszához adjuk, 21×7 cm-es tepsibe öntjük és 170 fokon 30 percig sütjük.
Hozzávalók:
200 g digestive keksz
100 g olvasztott vaj
500 g görög joghurt
250 g krémsajt
150 g cukor
3 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
Egy citrom héja
Piros gyümölcs zselé díszíteni
Utasítás:
ELKÉSZÍTÉSI MÓD
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A sütiket apró darabokra törjük. Keverjük össze az olvasztott vajjal, amíg homogén tésztát nem kapunk.
Helyezze a kekszes keveréket egy körülbelül 20 cm átmérőjű forma aljába, jól nyomja le, hogy tömörítse.
Egy nagy tálban keverjük össze a görög joghurtot, a krémsajtot, a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és a citromhéjat, amíg sima és csomómentes nem lesz.
A keveréket ráöntjük a kekszes alapra, és spatulával elsimítjuk a felületét.
Körülbelül 40 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz és a torta megdermed. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Ha kihűlt a torta, ízlés szerint piros gyümölcszselével díszítjük.
Tálalás előtt legalább két órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon és az ízek összeérjenek.
És ennyi! Élvezze ezt a finom joghurtos sajttortát, amely mindenkit meglep hihetetlen ízével.
Forrás https://santte.xyz/