Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Katarina szelet… a családban nálunk nagy kedvenc

Nagymama rengeteget sütött ilyet…

Hozzávalók

Barna tésztához (2 lap, 25×36 cm-es tepsihez):

Egy laphoz:

3 tojás

10 dkg kristálycukor

10 dkg liszt

2 evőkanál kakaó

3 evőkanál víz

1,5 evőkanál olaj

5 g sütőpor

Csipet só

Diós laphoz:

6 tojásfehérje

20 dkg cukor

15 dkg durvára vágott dió (pirítva még ízletesebb)

5 púpozott evőkanál liszt

Krémhez:

6 tojássárgája

200 g cukor

2 tasak vaníliás pudingpor

6 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

250 g margarin

(Opcionálisan: 50 g fehér csokoládé a krémbe)

A sütemény összeállításához:

Rum a lapok locsolásához

Csokoládémáz a tetejére