Katarina szelet… a családban nálunk nagy kedvenc
Nagymama rengeteget sütött ilyet…
Hozzávalók
Barna tésztához (2 lap, 25×36 cm-es tepsihez):
Egy laphoz:
3 tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál víz
1,5 evőkanál olaj
5 g sütőpor
Csipet só
Diós laphoz:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg durvára vágott dió (pirítva még ízletesebb)
5 púpozott evőkanál liszt
Krémhez:
6 tojássárgája
200 g cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
6 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
250 g margarin
(Opcionálisan: 50 g fehér csokoládé a krémbe)
A sütemény összeállításához:
Rum a lapok locsolásához
Csokoládémáz a tetejére