Kavart Zserbó, minden jóval, amitől finom lehet, csak sokkal egyszerűbb elkészíteni
Sokkal egyszerűbb mint az eredeti de nagyon finom.
A Zserbó a család egyik nagy kedvence, de az elkészítése nagyon időigényes, nálunk sokszor készül kevert Zserbó, ami hamar megsüthető és nagyon finom.
Természetesen az íze nem lesz olyan mint a megszokott, több lapból álló változatáé, de nagyon finom lesz.
Elkészítés:
A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat kapcsold be hozzá
Hozzávalók: 400 g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
egy kis narancslé vagy citromlé
250 g cukor
130 g darált dió
egy teáskanál fahéj
130 g baracklekvár
1 tojás
50 ml olaj
300 ml tej
100 g csokoládé
Ez a kevert Zserbó egy egyszerű sütemény, nem kell hozzá tésztát gyúrni, lapokat nyújtani, mindent összekeverünk, tepsibe öntjük és süthetjük is. A tészta nagyon finom, diós és kellemes az állaga. Nem fog kiszáradni, 1 – 2 nap alatt a lekvárnak köszönhetően.
A tésztába csokit is teszünk, így nem kell bevonni csokimázzal, mivel benne van a sütiben. Azonban ha mégis szeretnéd különlegesebbé tenni ezt a sütit, akkor nyugodtan megkenheted lekvárral is, vagy bevonhatod csokoládéva, ahogy tetszik.
Egyszerű, nagyon finom és a legjobb benne, hogy tényleg nagyon hasonló az íze a Zserbóéhoz. Ezért aki nem akar a hagyományos Zserbóelkészítésével szöszölni, vagy egyszerűen csak nem fér bele az időbe, az is elkészítheti ezt a diós finomságot.