Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Kavart Zserbó, minden jóval, amitől finom lehet, csak sokkal egyszerűbb elkészíteni

Sokkal egyszerűbb mint az eredeti de nagyon finom.

A Zserbó a család egyik nagy kedvence, de az elkészítése nagyon időigényes, nálunk sokszor készül kevert Zserbó, ami hamar megsüthető és nagyon finom.

Természetesen az íze nem lesz olyan mint a megszokott, több lapból álló változatáé, de nagyon finom lesz.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat kapcsold be hozzá

Hozzávalók: 400 g liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

egy kis narancslé vagy citromlé

250 g cukor

130 g darált dió

egy teáskanál fahéj

130 g baracklekvár

1 tojás

50 ml olaj

300 ml tej

100 g csokoládé

Ez a kevert Zserbó egy egyszerű sütemény, nem kell hozzá tésztát gyúrni, lapokat nyújtani, mindent összekeverünk, tepsibe öntjük és süthetjük is. A tészta nagyon finom, diós és kellemes az állaga. Nem fog kiszáradni, 1 – 2 nap alatt a lekvárnak köszönhetően.

A tésztába csokit is teszünk, így nem kell bevonni csokimázzal, mivel benne van a sütiben. Azonban ha mégis szeretnéd különlegesebbé tenni ezt a sütit, akkor nyugodtan megkenheted lekvárral is, vagy bevonhatod csokoládéva, ahogy tetszik.

Egyszerű, nagyon finom és a legjobb benne, hogy tényleg nagyon hasonló az íze a Zserbóéhoz. Ezért aki nem akar a hagyományos Zserbóelkészítésével szöszölni, vagy egyszerűen csak nem fér bele az időbe, az is elkészítheti ezt a diós finomságot.