Keksz szalámi, ami valójában nem is kekszből van, így még finomabb és egészségesebb
Mutatunk egy kis csalóka receptet. Keksz szaláminak hívják, de kekszre nem is lesz szükséged hozzá.
Akárcsak a keksz-szalámit, a következő süteményt is ugyanúgy fel kell tekerni, csak annyi a különbség, hogy ez fényévekkel egészségesebb, táplálóbb és akár finomabb is. Nincs szükség hőkezelésre, így akár a gyerekek is elkészíthetik.
Nem tartalmaz semmilyen mesterséges ízfokozót, sem finom lisztet, sem cukrot, sem margarint, még étolajat sem, ezért a túlsúlyosok is bátran csipegethetik.
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 2 evőkanál folyékony méz
- 1 marék, kissé összetört dióbél
- 2 evőkanál kissé összetört mogyoró
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál szentjánoskenyérfa őrlemény
Elkészítés:
Az avokádót hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd a mézzel együtt turmixoljuk krémmé, majd mehet bele a dió, a szentjánoskenyérfa őrlemény és a mogyoró. Kávédarálóban daráljuk le a zabpelyheket, majd tegyük bele a robotgépben lévő keverékhez, majd kapcsoljuk be a turmixgépet, hogy a zabpelyhek is elvegyülhessenek. Ha akarjuk keverhetünk a masszába mazsolát, egyéb szárított gyümölcsöket. Ezután töltsük ki egy sütőpappírral beborított vágódeszkára a tésztát.
Megszórhatjuk a tetejét kókuszreszelékkel, majd óvatosan kezdjük feltekerni. Ha megvagyunk, 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, majd utána lehet szeletelni.
Forrás:
Keksz szalámi, amiben nincs keksz, de annál finomabb és egészségesebb!