Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Kócos túrós: gyúrni sem kell, csak berétegzed a tepsibe az alapanyagokat… igazán mennyei

Egy klassz és egyszerű recept mindenképpen érdemes kipróbálni. Mennyien csábító az tuti. Az egész család kedvence lesz.

Ezt az egyszerűen elkészíthető süteményt sokan kócos túrósnak ismerik. Érdemes megtanulni a receptet!

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétes liszt
  • 20 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4-5 szem őszibarack (konzerv is jó!)
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 3 egész tojás
  • 4 dl tej

A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.

A meghámozott, 1 cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.

Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrás