Kókuszos csiga: nincs is ettől finomabb sütemény
Rég ettünk már ennyire finomat.
A fotót régebben készítettem, de elég gyakran sütöm! Nem kell megijedni, nem macerás, csak azért írtam kissé szájbarágósan, hogy azok is könnyen megsüssék, akik még nem tették eddig. Előbb elkészül, mint ahogy itt leírtam.
Hozzávalók
- 40 dk liszt,
- csipet só,
- 3 dk élesztő
- 2 evőkanál cukor,
- reszelt citromhéj,
- 4 tojássárgája,
- tej,
- 20 dkg margarin.
Elkészítés
A liszt közepébe mélyedés, bele kis alig langyos tej, rá 1 mokkáskanál cukor, és 3 dk élesztő /nem porélesztő/,és hintek kevés lisztet az élesztő tetejére.
Ha felfutott, 4 tojássárgát teszek hozzá,és 20 dkg jó puha,de nem folyós margarint. Tejet kis adagokban annyit, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Összedolgozom alaposan, és kelni hagyom.
Ha megkelt, újra összegyúrom, és 4 egyenlő részre osztom, kis ideig még pihentetem (10 perc) és egyenként kisodrom, úgy, hogy fél cm-nél ne legyen vastagabb.
4 tojásfehérjét kemény habbá verek 15 dkg cukorral, és 1 vaníliás cukorral úgy, hogy a cukrot akkor kezdem kicsinyesként bele adagolni, amikor már félig kemény a hab!
Ha jó kemény a hab, akkor adok hozzá 20 dkg kókuszreszeléket, és 1/4 részenként a kisodrott tésztára kenem. Feltekerem, mint a piskóta tekercset, és felszelem kb.2 cm-es szeletekre, nem túl szorosan tepsibe rakom. Én a tepsibe rakáskor egy ecsettel megkenem az oldalukat olvasztott vajjal, akkor könnyű őket szétvenni, mert össze fognak kelni, majd 180 fokos sütőbe teszem, kb.15 perc sütés után, mikor már van 1 kis színe, 1 csésze forró, vaníliás cukros tejet öntök rá, amiben van 5 dkg cukor is, hogy mindenhova nagyjából egyformán jusson, majd visszatolom a sütőbe.
Szép pirosra sütöm.
Caty Schneller receptje!