Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Körömpörkölt az éhes családnak, keresd meg a legnagyobb edényed és készülhet is a finomság!

Ebből sem lehet eleget készíteni.

10 fős társaságnál többet ne hívjunk rá, mert akkor másnapra nem marad nekünk ebedre! 🙂

Hozzávalók

  • 9 kiló disznóköröm es farok,
  • 2 kg csont nélküli friss csülök,
  • 2 kg vöröshagyma,
  • 2 deci sertészsír,
  • 4 nagy kápia paprika,
  • 4 db chili,
  • só, bors,
  • köménymag ízlés szerint
  • kilónként egy csapott kanál őrölt paprika,
  • és 2 evőkanál gulyáskrém.

Elkészítés

Hagymát a zsíron megdinsztelem, körmöt ráteszem, tenyérnyire vágott csülökdarabokat a tetejére, felöntöm hideg vízzel, hogy ellepje, tetejére darabolom a paprikát, és rádobom a sót a borsot, köményt, rászórom az őrölt paprikát. Gulyáskrémet felforrás után teszem bele és borítás nélkül főzöm, míg puha nem lesz. Felforrás után meg-meg szabad keverni, de utána már csak jobbra-balra rázogatom, hogy ne ragadjon le. Itt nagyon figyelni kell a végen, hogy ne kapjon oda, de ha sokat kavarod szétesik a hús. Annyira puhára főzöm, hogy kiessen belőle a csont, de meg egészben maradjon. Körömtől függ, 4-6 óra közt kell kalkulálni a főzési idővel.

Erika Volentér receptje!

És kell egy ekkora edény is: Kb 25 literes!