Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Kozáksapka: nem a megszokott elkészítésben, villámgyors, egyszerű és nagyon finom!

Ha még így nem készítetted mindenképpen próbáld ki.

Az egyik nagy kedvencem! Eddig azért nem csináltam gyakran, mert túl macerás volt a köröket kiszaggatni, sok volt a hulladék…de ez ebben a formában gyakran lesz elkészítve!

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (nem cukrozott)

A krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 15 dkg tortabevonó
  • 1 teáskanál étolaj

Oldalára

  • kb. 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

Sütő melegítése 180 fokra. A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, kb. 10 perc. Hozzáadjuk a meleg vizet (kanalanként) és azzal is jól keverjük el. A kakaót és a sütőport szitáljuk a liszthez, keverjük el, majd forgassuk bele a tojásos cukros keverékbe.

Tepsi méret 25 x 40-es. Béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. Forró sütőben kb. 25 – 30 percig sütjük készre. Tűpróba, sütőfüggő a sütési idő.A sütőt ne nyissuk ki sütés közben, mert összeesik a tészta.

Krém: a pudingot a szokásos módon felfőzzük, hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a cukorral kikevert vajat. A kész piskótát félbevágjuk, megtöltjük és szaggatjuk, vagy kockára vágjuk. Körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, kókuszba forgatjuk. A tetejére a csokit felolvasztjuk gőz fölött és bevonjuk. (Én megsütöttem, a csokit a tetejére kentem, mielőtt megszilárdult bejelöltem.)

Zoltánné Bencsik receptje