Krémesen lágy mascarpone tekercs ízletes banánnal
Egyszerű és nagyon finom.
Talán az egyik legegyszerűbb krém, amit valaha készítettem. Sokáig kerestem valami finom, frissítő krémet, mert kezdtem megunni a nehéz, vajas töltelékeket. A mascarpone tekercs banánnal minden elvárásomnak megfelel. Könnyű, puha, egyszerű, ráadásul nagyon finom. A banán szerintem ehhez a süteményhez elengedhetetlen. Jól kihűtve, krémmel és csokiöntettel a tetején tálaltam. Szerző: Marta
Hozzáadta: TopPetra, 18.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Gyümölcs szerint, Tekercsek, roládok, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanállangyos víz
6 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Töltelék:
500 g mascarpone
4 ev. kanálporcukor (vagy ízlés szerint)
1 csomag vaníliacukor
250 ml habtejszín
3 db banán
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A tojást, a cukrot és a vizet eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, át is szitálhatjuk.
-
A tésztát sütőporral kibélelt tepsibe öntjük.
-
180 fokon 15-20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és még melegében felcsavarjuk a sütőpapírral együtt. 10 percig pihentetjük, kitekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt.
-
Töltelék: a mascarpone sajtot alaposan elkeverjük a porcukorral és vaníliacukorral.
-
A habtejszínt tejszínhabbá verjük és belekeverjük a krémbe.
-
Egy kevés krémet félreteszünk, amivel majd megkenjük a tekercset. A tésztát megkenjük a krémmel, a banánt pedig a közepére tesszük. Felcsavarjuk, kívülről pedig bevonjuk a félretett krémmel. Tetejét csokoládéöntettel díszítjük.%1%2