Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Krémesen lágy mascarpone tekercs ízletes banánnal

Egyszerű és nagyon finom.

Talán az egyik legegyszerűbb krém, amit valaha készítettem. Sokáig kerestem valami finom, frissítő krémet, mert kezdtem megunni a nehéz, vajas töltelékeket. A mascarpone tekercs banánnal minden elvárásomnak megfelel. Könnyű, puha, egyszerű, ráadásul nagyon finom. A banán szerintem ehhez a süteményhez elengedhetetlen. Jól kihűtve, krémmel és csokiöntettel a tetején tálaltam. Szerző: Marta

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanállangyos víz
6 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor

Töltelék:

500 g mascarpone
4 ev. kanálporcukor (vagy ízlés szerint)
1 csomag vaníliacukor
250 ml habtejszín
3 db banán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A tojást, a cukrot és a vizet eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, át is szitálhatjuk.
  2. A tésztát sütőporral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. 180 fokon 15-20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és még melegében felcsavarjuk a sütőpapírral együtt. 10 percig pihentetjük, kitekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt.
  4. Töltelék: a mascarpone sajtot alaposan elkeverjük a porcukorral és vaníliacukorral.
  5. A habtejszínt tejszínhabbá verjük és belekeverjük a krémbe.
  6. Egy kevés krémet félreteszünk, amivel majd megkenjük a tekercset. A tésztát megkenjük a krémmel, a banánt pedig a közepére tesszük. Felcsavarjuk, kívülről pedig bevonjuk a félretett krémmel. Tetejét csokoládéöntettel díszítjük.%1%2