Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Légiesen könnyű görög joghurtos torta

Légiesen könnyű és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál kukoricakeményítő (kukoricaliszt)
  • 4 tojás (válassza el a fehérjét a sárgájától)
  • Egy csipet sót
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Porcukor a porozáshoz
  • 1,5 csésze görög joghurt (400 g)
  • 18 cm átmérőjű tepsi

Elkészítés:

Elkészítési idő: 20 perc | Főzési idő: 30-35 perc

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy 18 cm átmérőjű tepsit kivajazunk és enyhén lisztezzünk ki.
  2. Egy nagy tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük.
  3. Adjuk hozzá a görög joghurtot a tojássárgája és cukor keverékéhez, jól keverjük össze.
  4. A kukoricakeményítőt és a sütőport szitáljuk a tálba a joghurtos keverékkel, keverjük simára.
  1. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, amíg lágy csúcsok nem lesznek.
  2. A finoman felvert tojásfehérjét adjuk a joghurtos keverékhez, alulról felfelé haladva keverjük, hogy megőrizzük a tészta könnyedségét.
  3. Öntse a keveréket az előkészített serpenyőbe, és egy spatulával simítsa el.
  1. Süssük a tortát az előmelegített sütőben körülbelül 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
  2. Ha megsült, hagyjuk hűlni a tortát néhány percig a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
  3. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a torta tetejét az elegáns megjelenés érdekében.
  4. Szeletelje fel és tálalja ezt a finom görög joghurtos tortát ellenállhatatlan harapnivalónak vagy desszertnek!

Táplálkozási információ:
Egy szelet görög joghurttorta nem terhelő finomságot kínál, körülbelül 180 kalóriával. Körülbelül 25 g szénhidrátot, 8 g fehérjét és 5 g zsírt tartalmaz. Tökéletes az édesség iránti vágy bűntudat nélküli kielégítésére
Forras oldalon Ricette facilli